vrijdag 24 november 2017

Lekker


Koos is in diepe slaap gedompeld. De wekelijkse douchebeurt heeft behoorlijk in het energiereservoir gehakt, met als gevolg dat hij nu ligt bij te komen. Op de grote kamer is iedereen rond de televisie verzameld. Nou ja, ze komen er allemaal op af als het programma over de fictieve levens van niet uit elkaar te houden personages begint. Han raakt een beetje in de war als kort na het begin het einde al weer lijkt te komen, maar het is gewoon de overgang naar een volgend moment van onbegrijpelijke  verwikkelingen. Greet komt naast Annie zitten die haar meteen een hand geeft. “Gefeliciteerd,” zegt Annie hartelijk, en Greet bromt: “Ook goede morgen.”
“Wat gaan we eten,” vraagt Annie.
“Lekker,” zegt Greet vastbesloten.
“Maar hoe dan,” dringt Annie aan.
“Je doet het zo,” legt Greet dan uit, “Eerst is het gegroeid en dan is het gebloeid. En dan knappen we het. En dan ga je het eten. Zo moeilijk is het toch niet?” Ze kijkt bestraffend opzij.
Annie knikt een beetje op haar nummer gezet. Ja, als je het zo bekijkt, is het niet moeilijk natuurlijk.
Trees komt met een klein, huppelig dansje ook naar de televisiehoek.
“Het gaat goed, heel goed,” zegt Han dan. En hij steekt zijn duim maar weer eens op. En iedereen tuurt naar  het scherm, waar er wel beweging is, maar er eigenlijk ook niets gebeurt.

 

Reageer

Reacties